homepage

Arbortech. (Snelverspanend gereedschap)

 

Klik op het logo om naar de webwinkel te gaan.

 

 

nel verspanend gereedschap van Arbortech is een ideaal stukje gereedschap om snel overtollig hout van een werkstuk te verwijderen. Het enigste wat men hiervoor nodig heeft is een goede kleine haakse slijper. Op deze slijper worden de verschillende gereedschappen eenvoudig gemonteerd. Ben heeft met deze gereedschappen al diverse beelden gemaakt o.a. een 9 meter lange totempaal voor een padvinderij in Pijnakker, waarbij veel overtollig materiaal moest worden verwijderd.

 

Klik hier voor videodemonstratie voor de power chisel

 

De ARBORTECH  POWER CHISEL combineert kracht en controle   en geeft U zo een vloeiende en snelle beitelactie voor gelijk welk project,   waardoor het houtsnijden tot een heel andere dimensie gebracht wordt en hierdoor ook toegankelijk voor zowel hobbyisten en experten.

Het is een veelzijdig werktuig zowel voor het houtsnijden als  voor het sculpteren en dit zowel voor de vakman als de  doe-het-zelver!  De superieure controle maakt het mogelijk zelfs peciaal en  oneffen hout probleemloos te bewerken.  Het is ideaal voor het maken van precisie verbindingen,  maken van groeven en precieze hoeken en dit in een minimum tijd. De vloeiende beweging laat toe in enkele seconden lange uitsnijdingen te maken en is wereldwijd bij veel houtsnijders een geliefd werktuig geworden.

De Power Chisel Attachment ( PCH 100) is eenvoudig op een kleine haakse slijper te monteren.

Klik hier voor een videodemopnstratie van de minigrinder

De ARBORTECH  MINI GRINDER is de oplossing voor mensen die wensen mechanisch aangedreven  te sculpteren en dit voor klein tot middelgrote projecten.. 

Door de geringe grootte van de schijf ( 50 mm ) is het mogelijk de Mini Grinder zowel te gebruiken voor ruw werk als voor gedetailleerd sculpteerwerk!

Met de bijpassende schuurschijven kan de Mini Grinder ook zorgen voor de  nodige fijne afwerking van het oppervlak!  

  

 
Klik hier voor videodemonstratie

DE ARBORTECH WOODCARVER PRO 4 is ideaal voor de hobby houtbewerker! Dit stuk gereedschap is geschikt voor het werken in hard en zacht hout.  Het is speciaal ontworpen  voor de " beginnende " houtsculpteerder en aan aangepast aan de europese  veiligheidsnormen! Het is veilig, snel en gemakkelijk onder controle te houden.

De Woodcarver Pro 4 kan op de meeste " kleine " haakse slijpers probleemloos gemonteerd worden.

De schijf is speciaal gehard voor het sculpteren en snijden van hout en dit met een minimum aan slijtage van de schijf en de tanden. Indien nodig kunnen de tanden eenvoudig  met een vijl nageslepen worden!     

          

   
Klik hier voor demonstratie voor de industrial woodcarver
DE ARBORTECH  INDUSTRIAL  WOODCARVER is speciaal ontworpen voor het voor medium tot zwaar sculpteerwerk.  De Industrial schijf is voorzien van 3 widia, met diamant geharde, tanden en daardoor geschikt voor zwaar werk!  De tanden kunnen gemakkelijk gedraaid worden om zo opnieuw een scherpe kant   te hebben of gewoon vervangen worden door nieuwe. Deze schijf  kan ook op de meeste haakse slijpers met schijf van 100-115-125 mm gemonteerd worden. Het is veilig in gebruik en schept geen terugslag !  De schijf kan gebruikt worden in de meest uiteenlopende materialen.

 

 

 

 Nieuw produst van Arbortech is de  Turbo Plane. De tanden zitten bij deze schijf niet aan de buitenkant maar op het platte gedeelte, waarmee men het materiaal min of meer wegschaafd. Heel geschrikt voor grote oppervalkten. Kijk op

De Turbo plane is een nieuw stuk gereedschap van Arbortech. Het werkt op dezelfde manier als de Industrial woodcarver, alleen zitten de tanden niet aan de buitenkant, maar op het vlakke gedeelte van de schijf, zodat er als het waren mee geschaafd kan worden, waarbij nog meer materiaal kan worden agenomen.

Kijk voor een demonstraite op http://www.arbortech-turboplane.com/